Sti > Forside / Nyhed / Risiko for mangel på processorer

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Risiko for mangel på processorer

9. juni 2008 Kategori: Nyhed

Krigen om mini-computere afgøres på de producenter, som får adgang til de forholdsvis begrænsede Atom-cpu’er fra Intel. Det mener Asusteks præsident Jerry Shen, der står bag den populære Eee PC. Han anslår, at markedet for mini-computere vil komme op på ti millioner enheder inden årets udgang.

Af de ti millioner enheder vurderer han, at de computere, der kører på Atom-cpu’er vil tegne sig for godt syv millioner enheder. Imens vil Celeron M (som Eee bruger ) og C7-M-processorer fra VIA Technologies (som HP Mini 2133 bruger) danne platformen for de resterende tre millioner enheder, spår Asusteks præsident.

Han spår, at langt de fleste pc-forhandlere, der er sprunget på mini-pc-bølgen, vil bruge Intels Atom-processorer til deres mini-notebooks for at minimere deres omkostninger. Derfor frygter Jerry Shen, at en massiv efterspørgsel på netop de begrænsede Atom-cpu’er vill presse markedet for mini-computere i lavpris-enden. For at gardere sig mod en egentlig »Atom«-krise planlægger Asustek at gøre brug af Celeron M-processorer.

Kilde: Comon.dkComments are closed.


  • RSS PocketFreak.dk