Sti > Forside / Nyhed / Sæt mininoten i forruden

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Sæt mininoten i forruden

22. januar 2009 Kategori: Nyhed

HP 2133 holder til bilMange danskere kører i dag rundt med en GPS-navigator i bilen. Langt de fleste er monteret på en lille plastic-holder, der placeres på en sugekop på forruden.

Men det er ikke kun GPS’er, der kan være nyttige at have indenfor rækkevidden, når man kører i bil. Hvis man ofte bruger sin mininote på farten, så kan det være besværligt at bruge passager-sædet og lign.

Der findes heldigvis løsninger, og vi er faldet over en af de mere prisbillige, som er målrettet HP 2133, på ebay.co.uk og som vises på billedet ovenfor.

Holderen passer til HP 2133, men vil givet også passe til den kommende HP 2140, der skulle have samme formfaktor som 2133.

Vi vil dog herfra mininote.dk gerne komme med en lille advarsel. Hvor en GPS blot vejer et par hundrede gram, så vejer HP 2133 over et kilogram. Skulle det forfærdelige ske og man eksempelvis bliver påkørt ved stor hastighed, risikerer man, at computeren river sig løs og i realiteten bliver et gigantisk projektil, som kan ramme passagerer på bagsædet. Derfor bør man sikre sig grundigt, når man placerer holderen, ligesom man ikke bør bruge den, hvis der er andre passagerer i bilen.

Se selv annoncen på ebay.co.uk.

Læs mere om: ,


4 svar til “Sæt mininoten i forruden”

 1. Knalperle Says:

  Der er nogen der ikke kan sin fysik. Hvordan skal mininoten kunne ramme passagererne på bagsædet, når man kører galt. Den bratte opbremsning vil kun i værste fald kunne betyde at mininoten flyver ud af forruden.
  Det eneste scenarie for at mininoten skulle ramme en passager er hvis du bakker med en meget høj fart, hvilket ikke er særlig realistisk.


 2. Kasper Hyllested Says:

  … hvad nu hvis du holder stille og bliver påkørt forfra – eksempelvis i et kryds? Jeg mener, at det er ADAC, der har lavet test af netop dette scenarie med GPS’er ifm. nogle af deres sikkerhedstest.


 3. Jan Says:

  Hvis man holder stille, og bliver påkørt forfra, svarer det vel til at køre ind i noget. Det er hvis man bliver påkørt bagfra, problemet kan opstå.

  Jeg er mere bekymret for den trend, man ser i øjeblikket, at folk placerer deres navigator lige midt på forruden. Godt nok fylder de ikke alverden, men de kan alligevel skabe en blind vinkel, som kan skjule fodgængere, cyklister og det der er værre. Tankeløst efter min mening.
  Prøv så at forestille jer at det bliver udbredt med netbooks i bilen, placeret lige midt på forruden…?! :-/

  Nå, jeg håber da ikke det går så galt, for så bliver det da for alvor farligt at befinde sig i trafikken!


 4. Jakob E S Says:

  Det kunne jo også være at bilen rullede rundt, og så ved man ikke hvor noget som helst er henne. Derfor skal man også tænke over hvad man lægger i et bagagerum, der er i åben forbindelse med førerkabinen.

  Gad vide hvornår man kan få “on screen display” til sin bærbare. Så kan man blive helt fri for at kigge på trafikken, og bare køre rundt med hovedet under armen:-) • RSS PocketFreak.dk