Sti > Forside / Asus Eee PC, Nyhed / Pas på med at købe Eee hos Elgiganten

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Pas på med at købe Eee hos Elgiganten

17. juli 2008 Kategori: Asus Eee PC, Nyhed

Som vi skrev tidligere i dag, så har El-giganten i dag åbnet for forudbestilling af Asus Eee PC 900. En vaks læser af PC Worlds Hardwarewatch har dog kigget betingelserne for forudbestillingen igennem, og bemærket følgende passus:

“Bemærk dette er et forsalg: Produktet har release d. 28 juli 2008. Ved køb af denne vare trækkes betalingen ved bestilling.”

Mininote.dk har undersøgt sagen, og det ser umiddelbart ud til, at dette er i klar strid med de regler, som E-handelsfonden har opstillet for netbutikker, der er omfattet af det såkaldte E-mærke. Ifølge E-handelsfondens hjemmeside, er El-giganten blandt de butikker, der er med i E-mærke-ordningen.

Af retningslinjerne for E-mærket fremgår følgende:

Hvad skal opfyldes?
Ingen forudbetaling
Almindelig konto-til-konto overførsler (herunder betaling pr. check) kan ikke accepteres, medmindre der er tale om salg til erhvervsdrivende eller til forbrugere i udlandet.

Betaling for varen skal foregå gennem sikre og krypterede forbindelser. Den måde, betalingen kan foregå på, kan eksempelvis være via kort (dankort, master, visa etc.) eller pr. efterkrav. Hvis der gøres brug af forudbetaling, må dette kun ske via et betalingssystem, hvor betalingsformidleren bærer risikoen og hvis kunden har en tilbageførselsret, som svarer til Indsigelsesordningen. Nordeas e-betaling og Danske Banks Netbetaling er overensstemmelse med ovenstående kriterier.

Hvorfor?
Dette krav er der kun som sikkerhed for forbrugeren. Hvis man som forbruger betaler med betalingskort eller via nævnte betalingssystemer, bærer banken risikoen, hvis det sker, at varen ikke kommer frem eller andet. Det sikrer forbrugeren, at han/hun ikke mister penge på fupfirmaer og giver øget sikkerhed, så han tør købe og betale via nettet.

Mininote.dk vil på den baggrund advare mod at forudbestille Asus Eee PC hos El-giganten.dk.

Kilde: PC World Hardware Watch

Læs mere om: ,


7 svar til “Pas på med at købe Eee hos Elgiganten”

 1. pligg.com Says:

  Pas på med at købe Eee hos Elgiganten…

  Som X-Hund her fra Hardware Watch har bemærket så kræver El-giganten forudbetaling hvis du reserverer en af deres kommende Eee 900 mininotes. Men den procedure er tilsyneladende imod bestemmelserne i E-mærket, som El-gigantens webshop er tilmeldt. …


 2. Peter Says:

  El-giganten opfylder jo netop kravet til forudbetaling.

  “Hvis der gøres brug af forudbetaling, må dette kun ske via et betalingssystem, hvor betalingsformidleren bærer risikoen og hvis kunden har en tilbageførselsret, som svarer til Indsigelsesordningen.”

  Idet der betales via Dankort, så er kunden jo netop sikret disse rettigheder, hvorfor der ikke brydes nogle regler.


 3. Andreas Fensholm Says:

  Muligheden for forudbestilling er nu fjernet fra Elgigantens hjemmeside, ligesom Asus EEE ikke længere figurerer på forsiden.

  Nu kan den blot reserveres i varehusene eller ved henvendelse til kundeservice.

  mvh


 4. Kasper Hyllested Says:

  @ Andreas: Interessant.


 5. Andreas Fensholm Says:

  @ Peter: Fra E-handelsfondens hjemmeside:

  “Der findes mange forskellige betalingsløsninger på nettet, men for e-mærkede netbutikker gælder den regel, at betalingen ikke må finde sted før varen er blevet sendt.

  e-mærket accepterer således ikke forudbetalinger, da det potentielt kan stille forbrugeren i en vanskelig situation – eksempelvis hvis varen ikke bliver leveret.”

  Idet muligheden nu er fjernet fra hjemmesiden er der jo nok noget om snakken.

  mvh


 6. Allan Bøgild Pedersen Says:

  Opdagede det den anden dag lige efter den var kommet på, og sendte en mail til dem. Måske derfor den er kommet af. Jeg mener ikke man ved lov må tage pengene på dankortet før varen sendes

  Mvh

  Allan


 7. Jimmi Frederiksen Says:

  Elgiganten.dk gør det stadigvæk muligt at forudbestille EEEPC, nu sker det bare på en lovlig måde.











 • RSS PocketFreak.dk