Sti > Forside / Hardware, Spørg Læserne, Tips & Tricks / Opgrader din mininote

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Opgrader din mininote

8. februar 2009 Kategori: Hardware, Spørg Læserne, Tips & Tricks

lenovo-s101Vi har lige fået en Lenovo s10 ind på mininote som vi er ved at lege lidt med. Umiddelbart lever den ikke helt op til vores forventninger til en Lenovo, men den har en god detalje: Under et låg i bunden er der direkte adgang til harddisken på 2,5″ tommer og den enlige RAM-klods. Så det vil være en smal sag at opgradere til f.eks. 2 gigabyte RAM og en 320 gigabyte harddisk eller et SSD-drev.

Det fik mig til at tænke på hvad modeller der ellers er nemme at gå til når indmaden skal forbedres. Jeg har prøvet at samle en oversigt her – er der nogen som mangler, så smid en kommentar så vi kan blive klogere:

Acer Aspire One: Håbløs. Jeg har personligt skilt min Acer One (Linux) ad flere gange og for at sætte mere RAM i skal keyboard, kabinet, wifi-kort og til sidst motherboard løftes ud. Kun for den avancerede brugere. Se guide til at skille Acer One helt ad her.

HP2133: Ikke nemt, men til at klare. Se en guide her.

MSI Wind: Middel til nem. Se PC Worlds guide til opgraderingen her.

Lenovo s10: Nem. Der er en plade i bunden som giver direkte adgang til både hukommelse og harddisk. Se billedet her.

Samsung NC10: Nem. Der er efter sigende indbygget en låge i bunden til hukommelsen. Se guide her. Vores nc10 er på kontoret, så vi kan ikke bekræfte det – update følger.

…men hvad med Eee 901 eller LG X110? Skriv en kommentar hvis du har prøvet det eller ved hvordan.13 svar til “Opgrader din mininote”

 1. Kasper Helstrup Says:

  Jeg har pumpet min Eee900 16GB med 2GB ram og et hurtigere SSD. Utrolig nemt, man åbner en klap i bunde og så er det bare at udskifte.


 2. jesper Says:

  ditto fsva. 901 & ram – jeg har ikke prøvet at udskifte ssd.


 3. Niels Thomsen Says:

  Der er en del links til opgradering af Eee PC her:
  http://www.eeepc.dk/guides/


 4. mads Says:

  det er herre nemt på en eee 901. det kan alle gøre nemt og hurtigt. ram er meget nem at skifte. ssd er også nem at skifte og der er plads til en 1,8 " harddisk under låget. man kan godt få en på 40 gb til en fornuftig pris.


 5. Jakob Stensig Says:

  Er der nogen der hvornår de nye Atom-modeller kommer?
  Jeg har for længe siden læst at man omkring April regnede med at der kommer dobbeltkerne Atoms.

  Er det sandt? Skal man lige udsætte købet lidt længere indtil der kommer lidt flere hestekræfter i maskinerne?


 6. Lars J Says:

  Så vidt jeg ved er der pt. ikke dualcore bærbare på vej til DK. Men Acer One 10,1″ (sidst i feb.) ser ud til at have en Atom N280 i stedet for N270. Ved ikke hvad det konkret betyder for ydelsen, men det er noget med at bushastigheden er kommet op.


 7. Jakob Stensig Says:

  Fandt denne artikel, der kaster lidt lys over emnet. Ikke i forhold til dobbeltkerne men hvad konkurrerende chipsets kan gøre.
  http://reviews.zdnet.co.uk/hardware/components/0,1000001694,39613937-1,00.htm


 8. Knalperle Says:

  # Jakob

  kik på det her link. Set ikke forhåbninger op om, at der skulle komme duo-kerner til netbooks (mininotes).
  http://www.umpcportal.com/2008/09/dual-core-atom-cpus-in-netbooks-dont-count-on-it


 9. Søren Hardenberg Says:

  Forstår ikke hvorfor dual core ikke kommer til netbooks. Men, det gør de nok også… Priserne på Atom skal bare lige lidt ned først.


 10. Jakob Stensig Says:

  Tak for link. :-)


 11. kasper Vodgård Says:

  Nogen der ved hvor jeg køber 2 gb ram til Samsung nc10..?
  På forhånd tak..


 12. Lars J Says:

  Det er helt standard RAM. Dvs. SoDimm DDR2 klodser. Du kan finde dem på http://www.edbpriser.dk. Typisk DDR2 667 mhz lignende.

  Fx: http://www.proshop.dk/ShowProduct.aspx?uid=93541&prodid=145120

  http://www.proshop.dk/ShowProduct.aspx?uid=93541&prodid=152153


 13. Martin Says:

  Angående LG X110, så er det for modellen med 3G modem indbygget desværre ikke muligt at putte mere hukkommelse i maskinen. Jeg har haft bunden taget af sådan en maskine, billedet kan ses i bunden af flg. blog post: http://jir.dk/clemme/2009/04/08/ubuntu-810-on-the-lg-x110-x110-ga7hbv3/

  Men det burde ikke være noget problem at udskifte disken, dog skal biosen opdateres hvis man vil bruge en helt stor disk. Hvor grænsen går ved jeg ikke præcist. • RSS PocketFreak.dk