Sti > Forside / Software, Tips & Tricks / Tip: Synkroniser dine filer med mininoten

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Tip: Synkroniser dine filer med mininoten

4. marts 2009 Kategori: Software, Tips & Tricks

Det er de færreste, der nøjes med en mininote. De små maskiner er jo i høj grad tiltænkt at være ekstra-maskiner.

Men mange har nok prøvet pludselig at mangle det dokument, man skulle arbejde videre på. Husker man ikke at overføre til en USB-nøgle eller sende dokumentet til sin webmail-adresse, så er man helt fortabt med mindre man har mulighed for direkte adgang til virksomhedens eller hjemmets filserver.

Men der findes en løsning, som gør, at man aldrig skal tænke på den slags igen, nemlig automatisk filsynkronisering. Og en af de bedste løsninger hedder Dropbox.

Her installerer man blot en lille klient på alle sine PC’er. Programmet startes automatisk op, og samtidig angiver man en filmappe, som man gerne vil have som “sin dropbox”, fx “Dokumenter”. Alle filer, der bliver lagt i denne mappe, vil så blive synkroniseret til en central Dropbox-server, og næste gang, man tænder en af sine andre computere, så bliver de nye filer automatisk hentet ned.

Man kan også gå på Dropbox’ hjemmeside og hente filerne fra en hvilken som helst PC, der er koblet på nettet, ligesom man kan bruge sin mobiltelefon til at få adgang til filerne. Samtidig holder Dropbox øje med forskellige udgaver af den samme fil, og kommer man fx til at slette nogle sider i et dokument, så kan man finde de tidligere versioner direkte på Dropbox-siden.

Her på mininote.dk har vi kørt med Dropbox i adskillige måneder, og det fungerer upåklageligt og er ganske enkelt genialt til folk, der ofte er på farten.

I basis-udgaven er Dropbox gratis for op til 2 gigabyte dataplads, men man kan tilkøbe yderligere plads, hvis man eksempelvis også vil have synkroniseret sine billeder eller andre større filer.

Man kan tilmelde sig Dropbox her.

Vi har skrevet om Dropbox før

Læs mere om:


2 svar til “Tip: Synkroniser dine filer med mininoten”

  1. Per Says:

    Eller Microsoft Live Mesh http://www.mesh.com… det samme bare med 5GB gratis + meget mere


  2. Kasper Hyllested Says:

    Jeg bruger faktisk også Mesh, fordi det har nogle fordele også – men min erfaring er, at det ikke er lige så let og velfungerende som Dropbox. Ofte skal man manuelt hente filer i Mesh, hvor de bare overføres automatisk med Dropbox. Mesh har det også med at sluge mange systemressourcer, især hvis man har mange filer. Det synes jeg ikke, Dropbox gør i samme omfang. Desuden er Mesh ret sløvt til at få sendt større filer afsted. Men hvis MS udvikler Mesh, så har det så afgjort en stor fremtid. Især fordi det allerede nu kan synce flere udvalgte mapper – og ikke bare een mappe med undermapper.  • RSS PocketFreak.dk