Sti > Forside / Spørg Læserne, Tips & Tricks / Mininotes vi ville vælge

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

Mininotes vi ville vælge

4. marts 2009 Kategori: Spørg Læserne, Tips & Tricks

Vi bliver ofte spurgt hvilke mininotes, som vi synes er de mest interessante pt. – eller om der er modeller på vej, som man skal vente på. Så vi har taget tyren ved hornene og vover her at give vores bud på de mininotes vi finder interessante.

Husk, at der er tale om et individuelt valg baseret på pengepung og brugsmønster – du kan sagtens have et bedre bud til netop dit brug. Men det er derfor vi har kommentarfelter.

Samsung NC10Kasper: For mig er mobilitet det afgørende. Jeg har en 15″ bærbar både hjemme og på jobbet, men min mininote skal ligge i tasken hver dag. Skærmens størrelse er knap så vigtig.

Skulle jeg købe i dag, så valgte jeg nok Samsung NC10 for det gode tastatur og store batteri – og en fornuftig pris/ydelse. Naturligvis med 3G-modem indbygget – USB-modems er totalt 2008. Men jeg kunne i høj grad også godt lade mig friste af Asus Eee PC S101.

Men jeg vil helst vente på HP 2140/2150 med højopløst skærm, som jeg satser på kommer inden sommer. Desværre er der ikke udsigt til, at Sony Vaio P kommer til Danmark – tror ellers, at den kunne opfylde alle mine drømme, bortset fra prisen, som er absurd høj, selvom dollar/yen-kurserne er favorable.

Asus Eee PC 1008HALars: Jeg har prøvet de fleste modeller på markedet og er pt. vild med Eee 1002HA og Samsung NC10. Jeg er dog lidt træt af at have mit 3G-modem dinglende i siden. Indtil for kort tid siden troede jeg, at det skulle være en Sony Vaio P, men for det første er prisen stadig på den forkerte side af 7.000 kroner og for det andet er jeg ret bekymret over den høje opløsning på en 8” skærm.

Så den maskine jeg venter på er nok enten Acer One 10” med seks-cellet batteri og indbygget 3G-modem – eller den nye Eee 1008HA, hvis ikke jeg skal vente for længe på den.17 svar til “Mininotes vi ville vælge”

 1. Andreas Says:

  Hvor kan man finde nc 10 med indbygget 3g modem? Den model bl.a getmore sælger til ca. 3400 er uden – jeg har ikke kunne støve den anden op?


 2. avlanden Says:

  Versionen med integreret 3G modem er, så vidt jeg ved, ikke frigivet til salg endnu.

  Personligt glæder jeg mig meget til at se 1008HA, er dog bange for at den har nogle af de samme begrænsninger som fx macbook air har. Fx har de måske skåret ned på antallet af USB porte, og batteriets kapacitet.. Det ville være trist. Men på den anden side er den utroligt lækker og slim, og man kan jo ikke få det hele. Så venter spændt, men tror jeg kommer til at vente længe, da den først lige er blevet annonceret…


 3. Lars J Says:

  Så vidt jeg ved er den ikke til salg i Danmark.


 4. js Says:

  Jeg venter paa at Samsung NC20 kommer til Danmark. Den er fed. Proever den lige nu i London. Skriver dette indlaeg paa den. Den koster £ 360 herovre. Haaber den kommer til Danmark i foraaret, for jeg vil gerne have den med DK tastatur. Ellers koeber jeg den naeste gang jeg skal herover. Er pt. kun udgivet i hvid.

  Den har samme fine byggekvalitet som NC10. Grafikkortet virker noget hurtigere og lang batteri tid. Skaermen er paa 12″.

  Laekker maskine.


 5. avlanden Says:

  Js: har du en idé om hvor meget tastaturet er blevet større på NC20 i forhold til NC10?

  Til mininote.dk: hvad med at have et forum tilknyttet denne side?


 6. Kasper Hyllested Says:

  @ avtanden: Vi har overvejet at lave et forum, men det kræver en del vedligeholdelse. Desuden findes der en række andre fora, hvor mininotes kan diskuteres, fx http://eeebruger.dk/ .

  Desuden er der jo god gang i debatten i kommentarerne, og vi ser på bedre diskussionsmuligheder, bl.a. med trådede kommentarer, løbende.

  Men alt i alt – ingen planer om at udvide med et forum for nuværende.


 7. js Says:

  avlanden: Den har et fullsize keyboard. Den er en drøm at skrive på. Håber den kommer til DK, ellers køber jeg den i UK.


 8. Thomas Says:

  Hej og tak for en god side!

  Har I overvejet at beskrive de fordele der er ved såkaldte “portable apps”, for pcer der har en lille SSD disk, men med en hurtig kortlæser?

  http://portableapps.com/

  Især SD kort koster meget lidt (8 gb for 108,-).

  Bare et input :)


 9. Kasper Hyllested Says:

  @ Thomas: Jeg har selv en 16 GB USB-nøgle fra Sandisk med U3 (ligner portableapps), som jeg er ret begejstret for, især sammen med mininotes. Det er dog ikke alle programmer, der kører lige godt, fx har jeg haft problemer med at få Dropbox til at køre, hvilket ellers er et oplagt værktøj at have kørende på en USB-nøgle.

  Men det vil da være et oplagt lille tip at lancere. Det ser vi på.


 10. Frank Dahl Says:

  jeg skal bruge en netbook til at se film via et tv. Jeg kan ikke rigtigt finde nogen med s-video stik så bliver nok nød til at se film via VGA stikket. Nogen der ved hvordan det går til? at sætte kabel fraVGA til scart?


 11. Kasper Hyllested Says:

  Det tror jeg ikke, du skal regne med, at man kan, desværre. Jeg kender i hvert fald ikke til sådan en converter. Og jeg har ikke set nogle mininotes, der har S-video-udgang el. lign. Var en Asus Eee Box med HDMI-udgang ikke mere noget for dig?


 12. Frank Dahl Says:

  Kan du sende et link? har også overvejet en multimedia harddisk, men aner intet om det. kan man bare overføre filer til den og så tage den med et sted hen hvor der er et gammeldags tv og så se dem der?


 13. Jakob Stensig Says:

  Jeg har et spørgsmål ang. Samsung NC10.
  Kan ikke helt finde ud af om der er bluetooth på den danske model. Er der nogen der kan hjælpe mig her?


 14. Sune S Says:

  Ang. at se film på sit tv (i dix,xvid,mp4 og andre nyere PC formater). Jeg har, efter at have tilkoblet mit tv til min pc via et s-video til scart kabel, gået over til at en lav-teknologisk løsning der virker. Jeg har købt en billig DVD-afspiller i Netto (300 kr) med USB indgang. I samme omgang har jeg købt en USB-stick på 8GB; nok til at indeholde 10-12 spille film. I langt de fleste tilfælde (90%) kan maskinen aflæses filmenes format. Så er det problem løst og man har ovenikøbet en fjernbetjening med som ellers er at problem når man styrer det via en PC.


 15. Michael Mathiassen Says:

  Er der nogen der ved om Samsung NC10 kommer til DK med indbygget 3G og evt hvornår? Evt den nye Acer Aspire One 10,1 med indbygget 3G. Har prøvet en mini uden 3G indbygget og det er MEGA belastene at skulle sætte USB modem i hver gang.


 16. Someone Says:

  Jeg er brændt varm på msi’s air wannabee x320, selvom skærmen sniger sig op på 13.4" er dens 1.3 kg og slanke linie bestemt noget jeg ku ha med i tasken.


 17. Katja Says:

  Ved I hvor man kan købe HP2140 med højopløst skærm og 6 celler batteri? • RSS PocketFreak.dk