Sti > Forside /

Boganmeldelser på dansk – Abonnér via RSS

De bedste Hackintosh modeller

31. juli 2009 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed

OS XLinux og Windows er veletableret på netbookmarkedet – men hvad med Apples OS X?

Det er ikke eksisterende for Apple vil ikke sælge systemet løst og der er ingen Apple netbook i sigte.

Men hvor der er software er der hackere, moddere og dedikerede entusiaster. Og de vil have en Hackintosh – en maskine der kører OS X. Og til en helt anden pris en Apples modeller.

Gizmodo har derfor samlet en liste over de bedste netbooks til den operation. Og taget bagsiderne med. For prisen for en autoriseret OS X-maskine er ofte fraværet af WiFi.

Se listen over Hackintosh-netbooks her.

- har du selv prøvet at lave en Hackintosh? Uanset om det lykkedes eller ej så drop en kommentar…

Læs artikler om: , | Af: Lars Jacobsen |

Apple-rygter i sommerferien

25. juli 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Som det nok er bemærket holder mininote sommerferie – med et udvag af mininotes (NC20, Vaio P, Aspire One Pro, Eee 1008HA). Men det skal ikke forhindre os i et viderebringe Apple-rygter:

Apple har længe afvist at lave en mininote, sandsynligvis fordi fortjenesten i den del af markedet er meget lille. Men der er få som er overbevist om at Apple ikke kigger på det interessante 10″-format. Måske bare for at levere deres eget bud på en moderne mininote. Det er tilsyneladende logikken bag historien på AppleInsider hvor man er overbevist om, at Apples mininote bliver en forstørret iPod Touch. Læs historien og se et bud på modellen her.

Læs artikler om: | Af: Lars Jacobsen |

Første indtryk: Asus Eee 1008HA

5. juli 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Apple har indtil videre holdt sig fra at producere netbooks. Måske fordi fortjenesten på de små enheder er for lille og konkurrencen på markede for barsk.

Og med Eee 1008HA er konkurrencen endnu barskere, for det er en generelt helstøbt enhed.

Specifikationerne er de sædvanlige med Atom N280 processor, 1 gb ram, 160 gb harddisk og en skærm på 1.024 x 600 pixels.

Til gengæld er designet lidt anderledes end vi kender det. For Asus har lavet runde hjørner, bløde former og en enhed som er slank – men virker slankere på grund af designet.

Den slanke linie betyder at enheden kun har 2 USB-porte – og at de er skjult bag klapper på siden. Det samme er stik til høretelefoner, mikrofon og netstik. VGA-stik er der ikke plads til, men til gengæld følger der en dongle med. Den er monteret i et hulrum i bunden med en magnetkontakt og virker holdbart.

Det komptakte design (a la HP Mini 1000) betyder også at du ikke selv kan skifte batteri, ram aller harddisk (ikke nemt i hvert fald). Batteriet holder i øvrigt 3 til 5 timer alt efter brug.

Tastaturet er godt, skærmen klar – men ikke super lysstærk, byggekvalieten er også ok.

Vi ville dog ønske at Asus havde lavet en version i aluminium – som med Eee 1002HA eller S101, også selvom vægten var gået en smule op. Ikke fordi 1008HA er dårlig på nogen måde, men fordi det havde været et ekstra plus.

Læs artikler om: , , , , , , , , | Af: Lars Jacobsen |

Apple: iPhone er en mininote

23. april 2009 | Kommentarer slået fra | Kategori: Nyhed

Apple mininote?Der kommer ingen mininote med Apples legendariske æble-logo på fronten. Det slår den fungerende Apple-chef, Tim Cook, fast og langer samtidig ud efter hele markedet.

Det er noget værre hø og vi gider dem ikke. Apple-chefen Tim Cook, der for tiden er vikar for den sygemeldte Steve Jobs, gentog i går udfaldet mod den nye, billige klasse af bærbare computere, som breder sig som en steppebrand i disse dage. Det skriver Business.dk.

Mininotes – altså billige, små og meget skrabede computere – har ellers været et hit i den brede befolkning, fordi de prisbillige maskiner ramte markedet samtidig med finanskrisen og forbrugernes modvilje mod at bruge penge. Men hvor stort set alle producenter af PC’ere har lanceret en mini-bærbar i den helt billige ende af skalaen, har Apple endnu ikke så meget som antydet, at de interesserer sig for det marked.

Tidligere har Steve Jobs blandt andet udtalt, at Apple ikke ved, hvordan man producerer en computer til under 500 dollars, som ikke er noget skrald. Det gentog Tim Cook i går i en telekonference med analytikere og journalister, efter fremlæggelsen af Apples overraskende gode regnskab.

Her forklarede Tim Cook, at Apple selv mener at have produkter i kategorien allerede i form af iPhonen og iPod Touch, der begge er en slags pda med trådløs forbindelse. Rygterne om at Apple skulle være på vej med en billig Mac i mini-klassen manede han eftertrykkeligt i jorden.

- Når jeg ser på netbooks, ser jeg knækkede tastaturer, elendig software, hardware, der er noget skrald og meget små skærme. Det er ikke en god forbrugeroplevelse og ikke noget, vi vil putte vores Mac brand på. Det er et segment, vi vælger ikke at spille i, sagde Tim Cook.

Kilde: business.dk

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

Mac-driver til MSI Wind

16. december 2008 | Kommentarer slået fra | Kategori: MSI Wind, Nyhed

Apple har selv – næsten – afvist at lave en mininote, og derfor har Apple-fanboys været nødt til at tænke kreativt, hvis de ville have deres yndlings-operativsystem på en lille maskine.

Der er efterhånden adskillige eksempler på mininotes, som har fået installeret OS X, men det mest udbredte er nok en sådan installation på en MSI Wind U100.

MSI Wind er relativt let at installere OS X på, men det trådløse netværkskort har drillet. Der er nemlig ingen drivere til Realtek-kortet.

Derfor skulle man enten bruge en klodset dongle eller åbne sin dyrebare Wind og skifte netkortet.

Men efter måneder med utallige opfordringer har Realtek. der står bag netkortet. forbarmet sig og sendt en uofficiel Macdriver ud.

De første meldinger lyder på, at driveren fungerer fantastisk, og MSI Wind nu for alvor er blevet forvandlet til alt det Macbook Air burde have været. En kompakt bærbar Macbook.

Har man mod på at installere OS X på sin MSI Wind skal man dog være opmærksom på, at det er i strid med Apples EULA og derfor faktisk ulovligt.

Men filen fra Realtek kan findes her.

Kilde: ComON.

Læs artikler om: , , | Af: Kasper Hyllested |

Blogger finder Apples mininote

28. oktober 2008 | 1 kommentar | Kategori: Nyhed

Apple har flere gange afvist, at det overhovedet er muligt at lave en ordentlig computer til under $500, og derfor også afvist planer om en mininote.

Men bloggeren John Markoff har i en post på sin blog hævdet, at en søgemaskine, som han har lovet ikke at afsløre navnet på, har registreret en Apple-computer med et display, der ikke matcher nogen kendt model, men som i størrelse ligger et sted mellem en iPhone og en MacBook.

Læs selv mere her.

Læs artikler om: | Af: Kasper Hyllested |

  • RSS PocketFreak.dk